2014 – 2015

 

 «Βραβεία Εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές για το ετος 2014 – 2015»

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΠAΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, η Α.Ε. Πρόεδρος της  Δημοκρατίας  πρόκειται να απονείμει, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές για το έτος 2014-2015» της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. O θεσμός των Βραβείων Εκπαιδευτικής Προσφοράς δημιουργήθηκε το 2014, με στόχο την επιβράβευση της προσφοράς εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιτελούν το έργο τους σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον, μέσω του εν λόγω θεσμού επιδιώκεται η ανάδειξη και διάχυση βέλτιστων πρακτικών στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η μεταφορά των βραβευθέντων εκπαιδευτικών αποτελεί ευγενική χορηγία της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN, η οποία στάθηκε αρωγός στο σημαντικό εγχείρημα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και στήριξε τη βράβευση των δασκάλων που ασκούν το λειτούργημά τους στις παραμεθόριες περιοχές της ελληνικής επικράτειας με ζήλο, αυταπάρνηση και δημιουργικότητα, υπό τις υφιστάμενες δυσμενείς συνθήκες.

    Με την ευγενική χορηγία της

A3-SA blue VERTICAL

 

_____________________________________________________________________________________________

 

Οι δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικοί που θα τιμηθούν με τα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές για το έτος 2014-2015» με αλφαβητική σειρά έχουν ως κάτωθι:

Δέκα (10) Βραβεία με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ ευγενική χορηγία του κυρίου Παύλου Κοντέλλη:

1) ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

2) ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ

3) ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

4) ΜΠΙΛΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ

5) ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

6) ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

7) ΤΣΕΛΙΓΚΑ ΑΡΕΤΗ

8) ΤΣΙΓΓΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ

9) ΦΑΝΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

10) ΧΑΡΙΣΜΑΪΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Πέντε (5) Βραβεία που θα συνοδεύονται από εύφημο μνεία:

1) ΑΚΑΜΠΑΛΗ ΕΛΕΝΗ

2) ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

3) ΒΟΪΤΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ

4) ΚΑΤΣΑΛΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

5) ΤΖΗΜΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Τα Βραβεία θα απονεμηθούν από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.

______________________________________________________________________________________________________

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Προκειμένου να υποβάλετε την αίτηση υποψηφιότητάς σας στην τελική φάση της προκήρυξης, παρακαλούμε, όπως θελήσετε να ακολουθήσετε τα κάτωθι βήματα:

 • Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα των Βραβείων στο σύνδεσμο: http://www.hellenic-commission-educational-awards.com.
 • Εφόσον ανήκετε στους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς της πρώτης φάσης, πραγματοποιείστε είσοδο στην πλατφόρμα με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που είχατε δημιουργήσει στην πρώτη φάση.
 • Επιλέξτε από το κεντρικό μενού την καρτέλα «Διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας». Κάντε κλικ στον υπερσύνδεσμο «λεπτομερή έκθεση».
 • Το αρχείο κειμένου που ανοίγει, θα πρέπει να αποθηκευτεί τοπικά, με όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμο σας με πεζούς λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. nikospapadopoulos.docx).
 • Συμπληρώστε το έγγραφο της  λεπτομερούς έκθεσης.
 • Για να υποβάλλετε το έγγραφο, πηγαίνετε στην καρτέλα «Αρχική σελίδα» και κάντε κλικ στο κουμπί «Υποβολή αίτησης για την τελική φάση».
 • Εν συνεχεία επιλέξτε την καρτέλα «Υποβολή αίτησης».
 • Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ανεβάστε το αρχείο της αίτησής σας για τη δεύτερη και τελική φάση.
 • Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πατήστε το κουμπί «Υποβολή Αίτησης» που βρίσκεται  στο τέλος της εν λόγω σελίδας

Σημείωση: Το έγγραφο της λεπτομερούς έκθεσης θα πρέπει να είναι αρχείο τύπου doc, docx, pdf ή zip και να περιέχει απαραιτήτως τα κάτωθι:

 1. Συμπληρωμένη την φόρμα αίτησης τελικής φάσης (Λεπτομερής Έκθεση)
 2. Τα σαρωμένα Τεκμήρια Τυπικών Προσόντων (πτυχία, μεταπτυχιακά κ.λ.π.) σε μορφή ενσωματωμένων εικόνων μέσα στην φόρμα της αίτησης
 3. Οπτικοακουστικά Τεκμήρια (στην ενότητα αυτή θα επικολλήσετε φωτογραφίες και συνδέσμους με βίντεο ή τραγούδια που έχετε υλοποιήσει σε   συνεργασία με τους μαθητές στο πλαίσιο του/των  project που περιγράφετε στην αίτησή σας).

__________________________________________________________________________________________________

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 2014-2015

Οι υποψήφιοι, που θα προχωρήσουν στη δεύτερη και τελική φάση θα έχουν στη διάθεσή τους το διάστημα, από τις 6 έως και τις 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 23:59 προκειμένου, σύμφωνα με την προκήρυξη (σημείο 11 α & β) :

α) να περιγράψουν το εκπαιδευτικό έργο που έχουν υλοποιήσει στέλνοντας λεπτομερή Έκθεση, στην οποία θα περιλαμβάνονται: ο σχεδιασμός, το περιεχόμενο, η προβληματική, οι στόχοι, η μεθοδολογία, ο προγραμματισμός, η διάρκεια υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, οι αποδέκτες, τα συνεργαζόμενα άτομα/φορείς, ο τρόπος με τον οποίο το έργο συνεισέφερε στην εκπαιδευτική του μονάδα ή/και στη διασύνδεσή της με την τοπική κοινωνία, το υλικό που παρήχθη, η τεκμηρίωση και η συνάφεια του έργου με τις παραμέτρους της προκήρυξης. Η λεπτομερής Έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2000 λέξεις με διάστιχο 1,15 και μέγεθος γραμματοσειράς 11.

β) να αποστείλουν ηλεκτρονικά ή να προσκομίσουν τεκμήρια της επιστημονικής και επαγγελματικής τους συγκρότησης (απλές φωτοτυπίες πτυχίων, μεταπτυχιακών, και όλων των άλλων τίτλων, σεμιναρίων  και δημοσιεύσεων που περιλαμβάνονται στην αίτηση του υποψηφίου).

Τόσο η λεπτομερής Έκθεση όσο και τα Τεκμήρια θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά (σε μορφή jpeg ή pdf) στον ειδικά σχεδιασμένο για τα βραβεία σύνδεσμο:

http://www.hellenic-commission-educational-awards.com

Μέσω ταχυδρομείου ή με προσωπική κατάθεση θα γίνονται δεκτά ΜΟΝΟ συμπληρωματικά τεκμήρια, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο, εφόσον το υλικό που εσωκλείεται δεν μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά (π.χ. βιβλίο, cd rom, κατασκευή κλπ).

Oι 25 εκπαιδευτικοί που προχωρούν στη δεύτερη και τελική φάση είναι οι κάτωθι:

 1. ΑΚΑΜΠΑΛΗ ΕΛΕΝΗ
 2. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
 3. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 4. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
 5. ΒΟΙΤΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ
 6. ΚΑΜΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 7. ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ ΟΛΓΑ
 8. ΚΑΤΣΑΛΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
 9. ΛΥΜΠΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
 10. ΜΑΝΤΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ
 11. ΜΑΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 12. ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
 13. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
 14. ΜΠΙΛΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ
 15. ΠΑΝΑΓΙΩΤΕΛΙΔΟΥ ΣΥΡΜΑΤΕΝΙΑ
 16. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
 17. ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 18. ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
 19. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
 20. ΤΑΜΤΑΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 21. ΤΖΗΜΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
 22. ΤΣΕΛΙΓΚΑ ΑΡΕΤΗ
 23. TΣΙΓΓΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
 24. ΦΑΝΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 25. ΧΑΡΙΣΜΑΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

 

 

___________________________________________________________________________________________

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ»

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, προκηρύσσει για το έτος 2014, δεκαπέντε (15) «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές», δέκα (10) εκ των οποίων θα συνοδεύονται από το ποσό των 5.000 Ευρώ έκαστο, ευγενική χορηγία, για το έτος 2014, του κύριου Παύλου Κοντέλλη και πέντε (5) από εύφημο μνεία.

Τα Βραβεία απευθύνονται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αποτιμούν την εκπαιδευτική/επιστημονική συγκρότηση και την εκπαιδευτική προσφορά των υποψηφίων που υπηρέτησαν ή υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές κατά τη διετία 2012-2014.

Στόχος τους είναι η επιβράβευση εκπαιδευτικών που παράγουν έργο στις εν λόγω περιοχές και η ανάδειξη και διάχυση βέλτιστων πρακτικών στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων έχουν οι υποψήφιοι από την Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας ορίζεται η Παρασκευή, 30  Ιανουαρίου 2015.

Την αναλυτική προκήρυξη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.hellenic-commission-educational-awards.com

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO που έχουν ως κάτωθι:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 36 82  374 /396/ 386/ 398